Cadouri şi gând bun copiilor de la şcolile speciale din Caransebeş

Vineri, 12 decembrie 2008, copiii de la Şcoala Specială din Caransebeş, s-au bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian în mijlocul lor. Întâistătătorul Eparhiei a vizitat şcoala amintită dimpreună cu corala preoţilor de la cele două catedrale episcopale din Caransebeş şi a adus copiilor dimpreună şi dascălilor lor daruri şi binecuvântarea bisericii lui Hristos.

Aici au mai fost prezenţi tinerii de la Centrul de Plasament pentru copii cu dizabilităţi “Bunavestire” din Caransebeş, care au primit daruri din partea Episcopiei Caransebeşului. Un gând bun şi o colindă a fost oferită şi din partea elevilor de la Liceul Forestier din Caransebeş, care s-au alăturat Eparhiei Caransebeşului.

Cu acest prilej gazdele au pregătit un spactacol de colinde şi teatru cu textură religioasă referitoare la Naşterea Mântuitorului Hristos pe care le-au dăruit oaspeţilor lor .

Cei 140 de copii prezenţi din ambele unităţi preşcolare l-au întâmpinat emoţionaţi pe distinsul oaspete, cu poezii şi colinde româneşti.

Dascălii prezenţi au amintit de impactul major pozitiv pe care Biserica Ortodoxă o are în procesul de dezvoltare şi integrare în societate a copiilor cu dizabilităţi sociale.

Totodată s-a amintit de importanţa pe care o are desfăşurarea cu regularitate a serviciului divin public şi a asistenţei religioase în capela ortodoxă a Şcolii Speciale din Caransebeş, unde sectorul social misionar al Eparhiei se îngrijeşte ca toţi copii să se bucure de sfaturile duhovniceşti şi creştin morale ale preoţilor misonari

Acţiuni similare vor avea loc în preajma Sfintelor Sărbători şi la alte grădiniţe şi centre sociale din judeţ.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.