Mănăstirea Nera din Episcopia Caransebeşului

Tunderi in Monahism

Joi 11 decembrie 2008 la mănăstirea Nera din Episcopia Caransebeşului, a avut loc două tunderi în treapta rasoforiei a două surori de mănăstire şi două tunderi în monahism a două rasofore, propuse de consiliul duhovnicesc al mănăstirii pentru primirea chipului îngeresc al călugărului.

Mănăstirea Nera are obştea monahală cu cel mai mare număr de vieţuitoare din Eparhie. Aici viaţa de rugăciune şi post se îmbine armonios cu munca, potrivit sfatului Sf. Cuv. Antonie cel Mare. Mănăstirea Nera creşte de la an la an, atât din punct de vedere duhovnicesc, dar şi administrativ prin lucrările intense ce se intreprind pentru amenajarea complexului monahal. Totodată călugăriţele de aici se ocupă cu apicultura şi cu creşterea prepeliţelor. Mai mult decât atât obştea monahală desfăşoară o amplă activitate misionară şi filantropică prin demararea de proiecte sociale pentru bătrânii aflaţi în dificultate.

Slujba de tundere în monahism a fost săvârşită în cadrul slujbei de Priveghere oficiată cu prilejul prăznuirii Sf. Ier. Spiridon, Episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.

Slujba a fost oficiată de P.Cuv. Părinte Arhim. Constantin Timiş, exarhul mănăstirilor din Eparhia Caransebeşului, delegatul Chiriarhului la această lucrare.

În încheiere sfinţia a ţinut un cuvânt duhovnicesc de întărire către întreaga obşte prin care a dorit a pune la sufletul maicilor dorul după Dumnezeu şi viaţa veşnică, precum şi dragostea de rugăciune neîncetată care trebuie să caracterizeze pe fiecare monah. Preacuvioşia sa a transmis din partea Preasfinţitului Părinte Episciop Lucian binecuvântarea arhierească şi asigurarea purtării în rugăciunile Preasfinţiei Sale pe toată obştea monahală.

Oficerea călugăriilor şi dezvoltarea vieţii monahale de la mănăstirea Nera este o bucurie şi binecuvântare pentru Eparhia Caransebeşului, care la ora actuală numără peste 120 de vieţuitori în mănăstirile Episcopiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.