Patru Biblii furate: Spargere la Prima Şcoală Românească

In ţară, cele patru biblii furate nu au valoare foarte mare, dar pot fi comercializate în străinătate pe sume foarte mari

Cărţi biblice în valoare de peste 24.000 de RON au fost furate din Prima Şcoală Românească din Braşov. Acestea datează din secolul al XVI-lea. Ele au fost furate, cel mai probabil, vineri dimineaţă. Vasile Olteanu, directorul şcolii, spune că hoţii au operat ziua, chiar dimineaţa, în jurul orei 11.00. Ei au profitat de faptul că nu existau vizitatori la ora respectivă şi că muzeul era închis, lacătul de la intrarea în Prima Şcoală Românească fiind găsit spart. În plus, sistemul de alarmă funcţionează doar noaptea.

În timpul zilei este oprit, din cauza vizitatorilor, care intră în fiecare încăpere. „Uşa era închisă fiindcă, aşa cum se întâmplă de obicei, nu aveam vizitatori. Hoţii au spart belciugele, yala şi au forţat uşa de acces în muzeu. Au furat patru cărţi biblice din secolul XVI, evanghelii care valorează 6.000 de lei bucata şi care aparţin muzeului. În ţară nu au aşa mare va-loare, probabil în străinătate, dar şi acolo nu ştiu cu cât a putea să le vândă, fiindcă sunt scrise în limba română.

În orice caz, hoţii au lucrat foarte rapid, cred că le-a luat câteva minute să intre”, a declarat Vasile Olteanu, directorul Primei Şcoli Româneşti. Acesta a anunţat Poliţia care a deschis o anchetă în acest caz. „Am primit o sesizare în acest sens în urmă cu câteva zile. Se fac cercetări pentru identificarea hoţilor”, a declarat comisarul şef Liviu Naghi.

Autor: Andrei CONSTANTIN (Ziarul Buna ziua, Brasov)


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.