Dragoste, mangaiere si fapta buna rar intalnite: UN EPISCOP si un cor format din mai multi preoti i-au colindat pe micutii Centrelor sociale din Reşiţa (si nu invers!)

Copii din Centrul de Educaţiei Incluzivă “Primăvara”, s-au bucurat primii de frumuseţea colindului străbun (interpretat de corul preoţilor slujitori ai Catedralelor Episcopale din Caransebeş) lor adăugându-se apoi copii de la Centrul pentru Persoanele cu Dizabilităţi “Sfânta Maria” şi beneficiarii Centrului de Plasament “Speranţa”, instituţii aparţinătoare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Caraş Severin.

Sfârşitul zilei ne-a găsit colindându-i pe micuţii ocrotiţi ai Asociaţiei “Pentru Fiecare Copil o Familie”, condusă de doamna Maria Volintiru.

Efortul micilor colindători din fiecare centru, a fost răsplătit cu generozitate de Întâistătătorul Episcopiei Caransebeşului, care le-a dăruit tuturor, pe lângă cadourile tradiţionale, câte un volum din “Biblia pentru copii”, “Iisus Hristos, Calea Adevărul şi Viaţa” şi “Iisus Hristos Mântuitorul lumii” cărţi oferite de Societatea Bibilică interconfesională din România şi cadouri pentru Crăciun.

Delegaţia filantropică condusă de Întâistătărtorul Eparhiei Caransebeşului a vizitat şi oferit cadouri dimpreună cu tradiţionalul colind la “Centrul Maternal” din Reşiţa, precum şi la “Centrul de primire în regim de urgenţă” din acelaşi municipiu.

Vizita Ierarhului a fost primită cu mult entuziasm şi multă dragoste atât de conducătorii acestor centre sociale, dar mai ales de beneficiarii centrelor, pentru care primirea oaspeţilor este un prilej de a simţii cu adevărat spiritual Crăciunului în “casele lor”.

In periplul filantropic prin centrele sociale din municipiul Reşiţa, Preasfinţia sa amintea cât de importanta pentru societate este activitatea şi exemplul pe care biserica trebuie să-l facă pe tărâm social şi cât de important este pentru Biserică a fi în mijlocul societăţii, alături de cei care au nevoie de mângâiere şi faptă bună.

Lacasuri Ortodoxe reaminteste cu aceasta ocazie ca doar cu cateva zile inainte (vineri, 12 decembrie), copiii de la Şcoala Specială din Caransebeş, s-au bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian în mijlocul lor.

Întâistătătorul Eparhiei a vizitat şcoala amintită dimpreună cu corala preoţilor de la cele două catedrale episcopale din Caransebeş şi a adus copiilor dimpreună şi dascălilor lor daruri şi binecuvântarea bisericii lui Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.