Vaticanul si-a exprimat sustinerea sa faţă de Marele Duce Henri de Luxemburg

Vaticanul si-a exprimat susţinerea faţă de Marele Duce Henri de Luxemburg, în refuzul aprobării legalizării eutanasiei.

Cardinalul Renato Raffaele Martino, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, a declarat că Henri de Luxemburg beneficiază de “sprijinul” şi “proximitatea” “tuturor creştinilor”.

“Marele Duce este un catolic convins care refuză să semneze o lege împotriva vieţii”, a subliniat prelatul, pe marginea unei conferinţe de presă în care s-a prezentat un mesaj al Papei, cu ocazia Zilei Mondiale a Păcii.

Marele Duce Henri, 53 de ani, care conduce Luxemburgul din 2000, i-a informat pe liderii parlamentari că nu poate semna o lege privind eutanasia, recent votată, din motive de conştiinţă.

În urma acestei decizii, primul-ministru Jean-Claude Juncker a anunţat, pe 2 decembrie, că ţara sa va trebui să schimbe constitutia pentru a reduce prerogativele suveranului, înainte de a ajunge la o “criză instituţională”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.