Biserica Ortodoxă Rusă îl salută pe Obama

Biserica Ortodoxă Rusă speră ca Rusia şi SUA, condusă de Preşedintele nou ales Barak Obama, să gestioneze şi să construiască relaţii sincere de respect reciproc.

“Aş dori să-l felicit pe Barak Obama pentru victoria lui şi îmi exprim speranţa că ţara şi Biserica noastră vor purta un bun dialog cu administraţia americană, iar grija noastră faţă de viaţă – atât în ţară cât şi în întreaga lume – va fi cunoscută şi se va bucura de atenţie”, a spus şeful-adjunct al Patriarhiei Moscovei, din Departamentul pentru Relaţii Externe al Bisericii, Vsevolod Chaplin, la o conferinţă de presă la Moscova.

“Sper că noua conducere SUA va purta un dialog cu naţiunea din ţara noastră şi cu alte naţiuni care se constituie părţi ale Bisericii Ortodoxe Ruse, ascultând opiniile acestora”, a mai spus preotul.

Vsevolod se consideră mulţumit de preşedintele nou ales al americanilor, afirmând că este un creştin credincios şi speră că viitoarea politică Obama “va corespunde valorilor creştine tradiţionale.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.