Italia oferă Rusiei, drept de proprietate asupra Campusului Ortodox din Bari

“Italia va încheia în curând procesul de predare a dreptului de proprietate Rusiei, asupra campusului Bisericii Ortodoxe Ruse din Bari, Sfântul Nicolae”, un punct cheie al Bisericii, conform unei surse din Kremlin.

“In viitorul imediat va avea loc un eveniment semnificativ, care elimină existenţa oricăror tensiuni în cadrul afinităţii şi prieteniei tradiţionale spirituale, între poporul rus şi cel italian şi anume, predarea complexului arhitectural numit

“Misiunea Bisericii Ortodoxe Ruse în oraşul Bari”, din partea Italiei, Rusiei” a declarat o sursă înaintea efectuării vizitei planificate de către primul-ministru italian Silvio Berlusconi în Rusia.

Predarea se face în baza unei decizii a autorităţilor italiene, din 2007, în timpul vizitei în Italia a preşedintelui rus, de atunci, Vladimir Putin.

În aprilie 2008, Guvernul Italian a terminat procedurile interne de predare. Parohul Bisericii Sfântul Nicolae, Vladimir Kuchumov, a spus ca a fost un act istoric faptul că Italia a acordat titlu de proprietate altei ţări. El a amintit faptul că acest campus este înregistrat la monumentele UNESCO.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.