Programul vizitei oficiale a PF Patriarh Daniel la Consiliul Europei de la Strasbourg (aprilie 2011), la invitatia Presedintelui Adunarii Parlamentare a CE

Biserica Sf. Cosma si Damian - Pulversheim Franta

in zilele de 9-10 aprilie 2011, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va efectua o vizita canonica la Strasbourg, la invitatia inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, iar, intre 11-13 aprilie 2011, Patriarhul Romaniei se va afla intr-o vizita oficiala la Consiliul Europei cu sediul la Strasbourg, la invitatia domnului Mevlüt Çavuso?lu, Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.


{mosmap address=’ Strasbourg, Franta’|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’ Programul vizitei oficiale a PF Patriarh Daniel la Consiliul Europei de la Strasbourg (aprilie 2011), la invitatia Presedintelui Adunarii Parlamentare a CE – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|}

Sambata, 9 aprilie 2011, de la orele 18.15, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va oficia o slujba de pomenire si va sfinti doua troite noi in cimitirul militar romanesc din localitatea Haguenau, situata la 30 kilometri nord de Strasbourg.

Duminica, 10 aprilie 2011, de la orele 9.30, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va sfinti catapeteasma bisericii Sfantul Ioan Botezatorul a parohiei ortodoxe romane din Strasbourg si capela parohiala cu hramul Sfantul Ioan Valahul, apoi va oficia Sfanta Liturghie inconjurat de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi. Dupa Sfanta Liturghie, Preafericirea Sa va binecuvanta scoala, sala de conferinte si biblioteca parohiei ortodoxe romane din Strasbourg.

Dupa-amiaza, de la orele 17.30, Patriarhul Romaniei va sfinti biserica cu hramul Sfintii Cosma si Damian a parohiei ortodoxe romane din orasul Mulhouse, situat la aproximativ 100 kilometri sud de Strasbourg.

Luni, 11 aprilie 2011, la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va avea intalniri cu domnul Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, cu domnul Thomas Hammarberg, comisarul pentru Drepturile Omului si domnul Jean-Paul Costa, presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). in continuare, Patriarhul Romaniei se va intalni cu membrii delegatiei parlamentare romane la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE).

Seara, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va participa la un dineu oferit in onoarea Preafericirii Sale de catre Arhiepiscopia Romano-Catolica de Strasbourg si va sustine conferinta cu tema Orient, Occident: provocarile actuale ale dialogului interreligios, organizata la Catedrala din Strasbourg.

Marti, 12 aprilie 2011, orele 9.00, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel se va intalni cu domnul Mevlüt Çavuso?lu, Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Apoi, de la orele 10.00, Patriarhul Romaniei va participa la sesiunea de lucru a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei cu tema Dimensiunea interreligioasa a dialogului intercultural si va rosti o alocutiune in plenul Adunarii Parlamentare.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si delegatia insotitoare vor reveni la Bucuresti in ziua de 13 aprilie 2011 – informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.