Autoritatile israeliene vor sa acorde facilitati Patriarhiei Romane in organizarea de pelerinaje

Stas_Misezhnikov Ministrul Tursimului din IsraelLacasuri Ortodoxe: Bucuresti, Romania

in data de 7 aprilie 2011, Patriarhul Romaniei l-a primit in audienta la Resedinta patriarhala pe Stas Misejnikov, ministrul turismului din Israel, aflat intr-o vizita oficiala in Romania, conform Biroului de Presa al Patriarhiei Romane.

La intrevedere au mai participat Ambasadorul Israelului la Bucuresti, Dan Ben Eliezer, si reprezentanti ai unor importante companii de turism din Israel.


{mosmap address=’ Israel’|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’ Autoritatile israeliene vor sa acorde facilitati Patriarhiei Romane in organizarea de pelerinaje – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|} Conform unui articol publicat de Centrul de presa oficial al Patriarhiei, Ministrul “a subliniat faptul ca in ultimii ani a crescut considerabil numarul pelerinilor din Romania, care au vizitat Israelul”, informeaza Agentia de Striri Lacasuri Ortodoxe.

Acesta a precizat ca numai “in anul 2010, peste 40.000 de pelerini romani au vizitat Israelul”, mentionand in mod expres ca autoritatile israeliene au intentia sa acorde “o serie de facilitati Patriarhiei Romane in organizarea” pelerinajelor la Locurile Sfinte.

Despre Stas Misezhnikov, in varsta de 42 de ani, putem spune ca este un politician israelian, care in prezent este si membru al Knesset pentru Yisrael Beiteinu. El a obtinut o licenta in domeniul stiintelor sociale si politice in cadrul Universitatii din Tel Aviv. Opt ani mai tarziu i-a fost atribuit si un masterat in administrarea afacerilor si marketing.

A fost numit ministru al Turismului in guvernul lui Binyamin Netanyahu. Un episod mai putin cunoscut din viata sa de ministru a fost acela in care, fiind invitat intr-o vizita in Spania, a fost acuzat de Ambasada Isaraelului la Madrid din motiv ca acesta si-ar fi anulat prezenta la un dineu cu contacte de afaceri, in favoarea unei… petreceri private. Misejnikov a negat puternic acuzatia, pretinzand ca a fost blocat la un eveniment Memorial al Holocaustului, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Intr-un alt episod, in anul 2010, acesta a fost acuzat si de Angel Gurria, secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), care a trimis o scrisoare dura premierului Benjamin Netanyahu, avertisment, in care se spunea, conform Haaretz, ca, din cauza observatiilor cu “implicatii politice” facute de ministrul Turismului, decizia de a organiza o conferinta de turism in Ierusalim, putea fi impiedicata. Misejnikov afirmase in cadrul unui interviu acordat Haaretz, ca organizarea “conferintei – cu participarea a 21 de ministri, adjuncti si sefii de organizatii – la Ierusalim” este echivalenta cu “o pecete de aprobare a faptului ca avem un stat al carei capitala recunoscuta este Ierusalimul”. La acea data, surse apropiate lui Misejnikov urmau sa se scuze, precizand ca observatiile ministrului turismului au fost intelese gresit.

Un articol pentru Lacasuri Ortodoxe, KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.