Patriarhul Romaniei afirma ca “este foarte greu de inteles astazi expresia iubire jertfelnica sau iubirea ca daruire de sine”

Conform ultimelor informatii primite de la centrul de presa al patriarhiei Romane, la Palatul Patriarhiei a avut loc astazi, 24 mai 2011, conferinta “Sa convietuim intr-o perioada de criza – familia lui Dumnezeu, familia omului, familia popoarelor”.

Organizatorii acestei conferinte au fost: Patriarhia Romana si Comunitatea Sant’Egidio.

Moderator: PS Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal.


„Familia de astazi este in criza pentru ca omul modern a pierdut familiaritatea cu Dumnezeu, care este Iubire. Revelatia biblica este baza pentru redresarea familiei. (…) Familia este o coexistenta nu o existenta paralela. (…) Egoismul este depasit de iubire, de autodaruire si chiar de sacrificiu. De aceea este foarte greu de inteles astazi expresia iubire jertfelnica sau iubirea ca daruire de sine”, a precizat Preafericirea Sa, citat de centrul de presa al Patriarhiei, informeza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Au conferentiat:

– Cardinalul Paul Poupard

– pr. lect. Jean Nedelea (cu un referat al pr. prof. dr. Vasile Raduca)

– prof. dr. Andrei Riccardi, fondatorul Comunitatii Sant’Egidio,

– pr. prof. univ. dr. Nicolae Achimescu,

– Léon Lemmens, Episcop auxiliar de Mechelen-Bruxelles,

– pr. George Militaru, consilier al Sectorului Social – Filantropic al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei,

– conf. dr. Adrian Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte,

– Mons. Marco Gnavi, directorul Biroului pentru ecumenism si dialog interreligios al Diecezei de Roma

– prof. univ. dr. Ilie Badescu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.