Parohia Măureni din protopopiatul Reşiţa – ajutor in ctitorie

Ocazie 1: Vizita Arhiereasca

Seară de rugăciune întru bucurie pentru credincioşii din parohia Măureni din protopopiatul Reşiţa, prilejuită de vizita Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian care a dorit a săvârşi slujba Vecerniei la ceas de seară în parohia lor.

În cadrul slujbei Vecerniei Ierarhul, preoţii prezenţi şi credincioşii s-au rugat pentru ajutorul Sf. Treimi întru împlinirea dezideratului de a construi în această parohie o biserică, unde credincioşii să se poată ruga, având în vedere că în această parohie nu există decât o capelă improvizată pentru rugăciune, satul Măureni fiind locuit până nu demult de etnici germani.

În încheiere părintele paroh Aurel Radics a mulţumit Ierarhului pentru dragostea şi bunăvoinţa de a reveni în parohia Măureni, unde credincioşii s-au bucurat de vestea poposirii Ierarhului şi de împreună rugăciune la ceas de seară. Cuvântul de învăţătură i-a aparţinut Preasfinţiei Sale care a vorbit despre necesitatea perseverenţei întru credinţă asemenea femeii din Evanghelia citită la Sf. Liturghie, căci credinţa nestrămutată este răsplătită de Dumezeu cu milă şi îmbelşugare duhovnicească.

În încheiere credincioşii au primit vestea că prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian şi prin efortul autorităţilor locale şi centrale parohia ortodoxă din Măureni a fost finanţată din bugetul de stat cu o sumă de bani considerabilă care va facilita continuarea demersurilor de construcţie a viitoare biserici parohiale; după care cu toţii au fost miruiţi şi au luat binecuvântare de la Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.