Hram la Parohia Ortodoxă Română din Jönköping, SuediaIeri, 16 noiembrie 2008, în duminica a XXV-a după Rusalii, Parohia Ortodoxă Română “Acoperământul Maicii Domnului” şi “Sfinţii Cuvioşi Daniil Sihastrul şi Paisie de la Neamţ” din Jönköping, Suedia, şi-a sărbătorit pe unul dintre ocrotitorii ei, pe Sfântul Cuvios Paisie, prăznuit la 15 noiembrie. Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, alături de Părintele Consilier Toader Doroftei. Întâlnirea cu enoriaşii acestei comunităţi, cu ocazia sărbătoririi hramului, a fost un prilej binecuvântat de a-i înştiinţa şi pregăti sufleteşte pe credincioşii acestei parohii care îşi vor primi în curând tânărul lor preot permanent, menit să întărească şi să dinamizeze activitatea pastorală şi misionară a românilor care locuiesc în acest oraş şi în împrejurimile lui.

Comunitatea românească din Jönköping numără câteva sute de români, stabiliţi în Suedia începând cu anii 1950-1960, fiind una dintre cele mai vechi parohii din Peninsula Scandinavă, organizată în anii 1971/1972 de regretatul Părinte Profesor Alexandru Ciurea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.