Un preot cercetat pentru viol şi apropieri de ordin sexual faţă de trei minori din Tulle

Un fost preot al parohiei Liginiac (Creuse), ordin D’Assisi, va apărea în zilele de marţi până vineri, înaintea Curţii din Tulle, fiind acuzat de violarea unui minor şi angajarea în apropieri de ordin sexual faţă de alţi doi baieti.

Jean-Olivier Guinant, 56 ani, este acuzat de a-l fi violat în mod repetat, în perioada 1988-1994, pe unul dintre tinerii lui parohieni, începând încă de când băiatul avea vârsta de doar 11 ani.

Tânăra victimă, născută din tată necunoscut şi abandonată de către mama sa la naştere, a făcut cunoştinţă cu preotul în cadrul unei catehizări şi a fost atrasă rapid într-o legătură de prietenie cu acesta.

El a devenit un copil al corului, astfel începând să doarmă destul de regulat în patul parohului de Liginiac, fiind în mod obişnuit violat.

Arestat în 2005, după depunerea unei plângeri a victimei, Jean-Olivier Guinant a recunoscut imediat că a întreprins relaţii sexuale cu minorul, dar a refuzat termenul de constrângere, prezentând totul drept gesturi de afecţiune reciprocă.

Preotul mai este cercetat, de asemenea, pentru comiterea unor abuzuri sexuale asupra altui minor în perioada 2001 – 2002 şi a unui alt băiat între 2004 – 2005. În timpul anchetei, preotul a negat în nenumărate rânduri aceste fapte.

Jean-Olivier Guina a fost deja condamnat la trei ani de închisoare, în noiembrie 1997 de către Curtea de detenţie din Tulle, pentru atingeri sexuale comise în perioada 1995-1996, faţă de un alt tânăr enoriaş din Liginiac.

După condamnare, el a fost mutat la un spital din regiunea Parisului şi i s-a interzis contactul cu minori.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.