Numarul pelerinajelor Patriarhiei Romane in Iordania va creste. PF Parinte Daniel invitat in Iordania

Rasem Yacoub Hashem Astazi, 24 noiembrie 2010, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit la Resedinta Patriarhala pe Rasem Yacoub Hashem, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei in Romania, Bulgaria si Moldova.

Ambasadorul a reiterat dorinta autoritatilor iordaniene de a adresa Patriarhului Romaniei invitatia de a vizita locurile sfinte din Iordania.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Conform informatiilor publicate de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane, pe pagina sa web, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel "a multumit pentru initiativa, urmand ca, la momentul potrivit, sa se stabileasca concret coordonatele unei vizite in Iordania si in alte tari din Orientul Mijlociu".

Patriarhul Romaniei a mentionat sprijinul liturgic pe care Patriarhia Romana il acorda comunitatii ortodoxe de limba araba din Bucuresti, pastorita de un cleric al Patriarhiei Antiohiei. in acelasi timp, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a exprimat dorinta Patriarhiei Romane de a spori numarul pelerinajelor in Iordania.

in timpul intrevederii s-a mentionat si faptul ca multi dintre tinerii iordanieni care au studiat in Romania ocupa astazi functii importante in societatea iordaniana, contribuind la promovarea bunelor relatii intre cele doua tari – incheie comunicatul.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.