Thursday 2 december 2010

Ambasadorul Republicii Armenia la Bucuresti, in vizita la Resedinta Patriarhala

Ambasadorul Republicii Armenia la Bucuresti in vizita la Resedinta Patriarhala Luni, 29 noiembrie 2010, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit in vizita de prezentare pe Excelenta Sa Domnul Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia la Bucuresti, la inceputul misiunii diplomatice in Romania. La intrevedere a mai participat Parintele Arhimandrit Zareh Baronian, din partea Bisericii Armene din Romania, dupa cum informeaza Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.

©redactare Teo-CHristian


Ambasadorul Republicii Armenia la Bucuresti in vizita la Resedinta Patriarhala Domnul ambasador Hamlet Gasparian a subliniat relatiile foarte bune dintre cele doua popoare si a mentionat faptul ca, in Armenia, romanii sunt apreciati pentru prietenia si ospitalitatea manifestate fata de comunitatea armeana din Romania in cele peste opt secole de convietuire pasnica. Ambasadorul Armeniei la Bucuresti a facut o scurta prezentare a istoriei poporului armean si a relatiilor traditionale de cooperare politica, economica si culturala dintre Romania si Armenia. in mod special, Excelenta Sa a reliefat contributia importanta a Catolicosului tuturor armenilor de pioasa amintire Vasken I, nascut la Bucuresti, pentru pastrarea vie a credintei poporului armean in perioada regimului comunist.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a evidentiat legaturile de prietenie dintre Bisericile celor doua popoare, cu o bogata si indelungata traditie crestina, care impartasesc valori comune in contextul multicultural al Europei de astazi. in acest sens, Patriarhul Romaniei a exprimat speranta intensificarii relatiilor bilaterale traditionale prin oferirea reciproca de burse de studii, pelerinaje si organizarea de manifestari cu scopul unei mai bune cunoasteri a istoriei, culturii si vietii bisericesti ale celor doua popoare.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 46/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.