Primarul Moscovei spune ca va refuza mitingurile gay in capitala, fiindca nu le suporta

Primarul Moscovei spune ca va refuza mitingurile gay in capitala, fiindca nu le suporta

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova / Interfax
Primarul Moscovei, Vladimir Resin a declarat ca va continua politica precedenta, de a nu autoriza paradele homosexualilor in capitala Rusiei.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


"Nu suport asta. Nici unul dintre ei nu m-a contactat", a declarat Resin, miercuri 29 septembrie 2010, comentand decizia luata de catre prefectura Districtului Central al Moscovei, de a permite o actiune de protest organizata de catre activistii homosexuali, programata pentru 1 octombrie 2010.

Acesta ar fi primul protest organizat de catre activistii homosexuali, permis de catre autoritati.

Oficialul a declarat ca scopul protestului, dupa cum se mentioneaza si in cerere, este o chemare la boicotarea utilizarii liniilor elvetiene Airlines, ca urmare a unui incident ce a avut loc pe Aeroportul din Moscova, Domodedovo, in ziua de 15 septembrie 2010, cand Nikolai Alexeiev, cea mai proeminenta figura dintre activistii ce militeaza pentru drepturile homosexualilor, a fost retinut de persoane care se crede ca erau agenti speciali de securitate (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.