Emisiunea televizata a unui vindecator tele-evanghelist, interzisa in Africa de Sud

Emisiune tv evanghelista in Nigeria

Emisiunea televizata a unui tele-evanghelist nigerian, care pretinde ca poate vindeca mai multe boli, prin rugaciune, nu va mai putea fi difuzata in Africa de Sud, a declarat joi Autoritatea de Reglementare a Publicitatii.

Decizia a venit in urma unei plangeri depusa in 2009 de organizatia de lupta impotriva SIDA, “Campania de Actiune si Tratament” (TAC), impotriva unui program care se difuza duminica dimineata, pe canalul privat eNews.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Emisiunea, prezentata de liderul bisericii Ambasada lui Hristos, cu sediul in Nigeria, le permitea multor credinciosi sa povesteasca despre modul in care au fost vindecati prin rugaciune.

"Mesajul comunicat telespectatorilor era acela ca, ralierea la Ambasada lui Hristos si la ?coala de Asistenta ar duce la transferarea puterilor divine de vindecare, oricarui bolnav", a spus Autoritatea, ordonand retragerea imediata a emisiunii.

TAC a depus plangerea sa, dupa ce o femeie cu tuberculoza si-ar fi incetat tratamentul medical, pentru ca a crezut ca a fost vindecata de Ambasada lui Hristos.

"Starea acesteia s-a inrautatit si, in cele din urma, a murit dupa ce si-a infectat si propriii copii", a mentionat TAC in declaratie. "O astfel de sarlatanie nu este numai inselatoare, ci si criminala".

Mai mult de 5,6 milioane, dintre cele 48 de milioane de africani din Africa de Sud, sunt infectati cu virusul SIDA, iar o mare parte dintre ei au contractat, de asemenea, si tuberculoza.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.