publicat în: Arhivă

Pelerinaj catolic masiv, in cinstea Sfintei Patroane a Hondurasului

Sfanta Fecioara, patroana Hondurasului

Zeci de mii de pelerini catolici au cinstit-o joi, 3 februarie 2011, pe Fecioara din Suyapa, Sfanta Patroana a Hondurasului, in bazilica construita in onoarea sa, aflata in partea de est a Tegucigalpa, unde au marsaluit mai mult de doua milioane de adepti intr-o singura saptamana, conform declaratiilor Bisericii Catolice.

Presedintele acestei tari din America Centrala – cu 7 milioane de locuitori – Porfirio Lobo, s-a deplasat el insusi pentru a participa la slujba de joi dimineata, oficiata de Cardinalul Oscar Rodriguez.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Conform traditiei catolice, un taran pe nume Alejandro Colindres si un copil pe nume Lorenzo Martinez au descoperit in anul 1747 o statuie din lemn a Fecioarei, inalta de 6 centimetri. Despre aceasta statueta s-a spus ulterior ca ar prezenta puteri miraculoase, vindecandu-i pe locuitori.

Papa Pius al XI-lea a declarat-o pe Fecioara, Patroana Honduras, in 1925.

De atunci, credinciosii o cinstesc pe Fecioara din Suyapa, in fiecare zi de 3 februarie, cei mai devotati dintre acestia deplasandu-se in genunchi, pe o distanta de aproximativ o jumatate de km, pana in partea de sus a dealului, unde se afla bazilica ce gazduieste in prezent statueta.

Pelerinajul a inceput duminica si se va incheia in acest weekend.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011