Biserica ortodoxa Copta construieste o biserica pe locul celei mai mari saune gay (Steamworks) in Melbourne, Australia

Biserica Ortodoxa Copta Sf. Marc din PrestonBiserica Ortodoxa Copta afirma ca doreste sa construiasca o cladire-turn, de 42 de etaje – incluzand o biserica si un colegiu teologic – pe locul celei mai mari saune destinate homosexualilor, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Proiectul, in valoare de 80 de milioane de dolari americani, situat la adresa 279 La Trobe Street, in apropiere de coltul cu Strada Elizabeth, va deveni un loc de misiune urbana pentru Dieceza de Melbourne a Bisericii.

Blocul-turn va fi construit pe locul fostului Steamworks, care a functionat pentru mai mult de trei decenii, inchis in 2008 (sauna). Biserica a cumparat cladirile, contra sumei de 6.350.000 de dolari, anul trecut.

Parintele Mark Attalla spune ca Biserica spera sa creeze o cladire reprezentativa in Melbourne, folosind motive religioase evidente, inclusiv sase ferestre imense cu vitralii si un motiv reprezentand o crucea copta a sec. al 5-lea, care va impodobi exteriorul de sticla si de metal al turnului.

Noul centru va oferi un locas de cult pentru 18.000 de credinciosi si sprijin financiar si spiritual pentru misiunea Bisericii in Fiji.

Planul arhitectural include o zona de cult, pentru 360 de persoane, o librarie si o bucatarie. Cladirea va detine, de asemenea, 280 de apartamente.

intrebat despre utilizarea locatiei, ca fosta sauna gay – credinta neacceptand homosexualitatea – parintele Attalla a spus zambind: ''Cred ca Dumnezeu are un scop pentru toate, si sunt sigur ca El va intelege acest mod de a-l folosi".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.