(FOTO) Cinstirea Sfintilor Chiril si Metodiu in Serbia. ZIUA SCRIERII SLAVE, sarbatorita in Rusia

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

(FOTO) Cinstirea Sfintilor Chiril si Metodiu in Serbia. ZIUA SCRIERII SLAVE, sarbatorita in Rusia

Celebrarea Zilei scrierii slavone a fost deschisa prin Sfanta Liturghie Patriarhala oficiata la Catedrala Uspenski din Kremlin, marti, 24 mai 2011. Slujba a fost urmata de o procesiune religioasa din Piata Rosie pana in Vasilevskii Spusk, acolo unde Patriarhul Kirill a deschis oficial festivalul anual, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.


/Sfintii Chiril si Metodie in Serbia 2011

Ziua scrierii slavone, sarbatorita pe 24 mai, este asociata cu cinstirea Sfintilor Chiril si Metodie, care au creat alfabetul slav si au tradus Evangheliile in slavona veche.

Sfintii Chiril si Metodie in Serbia

Sarbatoarea este cunoscuta in Rusia, la nivel oficial, de la mijlocul secolului 19 si pana la revolutia din 1917. Ziua scrierii slavone este sarbatorita in Rusia contemporana de peste 20 de ani.

In articolul de fata v-au fost rpezentate cateva fotografii surprinse in timpul manifestarilor legate de cei doi sfinti in Serbia – 24 mai 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.