(AUDIO) Realizarea “Programului 200” nu se va face din taxele contribuabililor rusi

Prima dintre cele 200 de biserici ce vor fi construite rapid in Moscova, va fi inaugurata in Ziua Unitatii Nationale

Prima ctitorie dintre cele 200 de biserici care urmeaza sa fie construite rapid in Moscova, in 3-4 ani, va fi inaugurata la sarbatoarea Maicii Domnului din Kazan, 4 noiembrie 2010, conform spuselor Episcopului Tihon de Podolsk, seful Administratiei Economico-Financiare a Patriarhiei Moscovei.

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


El a amintit ca Patriarhul Kirill a initiat proiectul de construire a 200 de biserici noi in capitala, ca preocupare fata de numarul mic de biserici existente, comparativ cu densitatea populatiei din oras: pentru 40.000 de moscoviti ortodocsi, exista o singura biserica, in timp ce unele regiuni din Rusia au o biserica la aproximativ 3.000 de oameni.

Potrivit Episcopului Tihon, pana astazi aproximativ 30 de proiecte "minunate" s-au elaborat si aceasta activitate de creatie merge mai departe. Intervievat de Agentia Interfax, acesta a spus ca organizatiile ingineresti care lucreaza la arhitectura bisericilor, o adapateaza la cea a cladirilor din jur.

Episcopul Tihon a subliniat faptul ca taxele contribuabililor "nu vor fi folosite pentru realizarea Programului 200”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.