(VIDEO 3) Cuvantul Reginei catre Papa (ziua 1). Prima zi? “Formidabila…”

Lacasuri Ortodoxe: din Londra/AFP
Prima zi a vizitei papale in Regatul Unit, "formidabila”

Prima zi a vizitei de stat a Papei in Regatul Unit a fost "formidabila", a concluzionat Chris Patten, astazi, vineri 17 septembrie 2010, ca reprezentant al Primului Ministru, David Cameron, in organizarea calatoriei, declarand ca primirea de care s-a bucurat Benedict al XVI- a joi, in Scotia, a fost "calduroasa".

©Traducere si Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"A fost grozav", a spus Chris Patten, pentru BBC Radio 4, facand un bilant al vizitei Papei in Scotia, de joi, prima dintre cele patru zile, cat va dura excursia.

Cortegiul de automobile papal a fost urmat, pe strazile Edinburgh-ului de 125.000 de persoane, a spus politia, iar Messa in aer liber a fost oficiata in fata a 70.000 de credinciosi din Glasgow, potrivit Vaticanului.

Patten a salutat pocainta "exprimata de Papa, in ce priveste scandalurile legate de pedofilie, in care au fost implicati preotii catolici. Papa Benedict al XVI-lea a declarat joi dimineata, in avionul care il conducea spre Scotia, ca "autoritatea bisericeasca" nu au "fost destul de vigilenta".

Cu toate acestea, Patten a subliniat ca "pocainta exprimata de Papa, de episcopi… nu va sterge si urmele" lasate de scandal.

intrebat despre ziua de astazi, cand Papa se va intalni la Londra cu liderii Bisericii Anglicane in ideea aplanarii tensiunilor dintre cele doua Biserici, Patten a declarat ca Papa si Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, seful Bisericii Anglicane, "transmit, in esenta, acelasi mesaj”.

Ziua 1: Cuvantul Reginei catre Papa

Edinburgh, 16 September

Pentru VIDEO 2, click AICI!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.