Oficierea Sfintei Liturghii in Cappadocia

Liturghie la Biserica Sf Dimitrie Aravissos Capadocia 2011 1Oficierea Sfintei Liturghii in Cappadocia

Pelerinajul anual organizat in ultima vreme de catre Patriarhia Ecumenica, in Capadocia, a avut loc si in 2011, in perioada 14-16 mai.
Patriarhul Bartolomeu a fost insotit de Mitropolitul Ieremia al Elvetiei, de o delegatie a Patriarhiei Moscovei, cu participarea Arhiepiscopului Arsenie de Istra, auxiliar al eparhiei Moscovei, parintele M. Asmus, un membru al Departamentului de Relatii Externe si Arhimandritul Petru, staret al manastirii Dionisiu din Athos, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Punctul culminant al acestui pelerinaj a fost oficierea Sfintei Liturghii, in ziua de duminica, 15 mai 2011, la Biserica Sfantul Dimitrie din satul Aravissos.


La slujba, raspunsurile au fost date de un cor condus de cantorul bizantin de la catedrala patriarhala Sfantul Gheorghe din Constantinopol. Au participat circa 300 de persoane, preoti, calugari si credinciosi din diferite tari.

Liturghie la Biserica Sf Dimitrie Aravissos Capadocia 2011 2

Dupa slujba Sfintei Liturghii, Patriarhul s-a adresat credinciosilor prezenti, oferind unui reprezentant oficial al autoritatilor locale o icoana a Sfantului Dimitrie, primita din partea vice-primarului din Salonic, care a participat de asemenea la acest pelerinaj. Mai mult decat atat, in amintirea acestei zile, mai multi copaci au fost plantati in afara bisericii.

In dupa amiaza aceleiasi zile, Patriarhul s-a intalnit cu reprezentanti oficiali ai unor organizatii si asociatii, care i-au prezentat proiectele lor de refacere a mai multor biserici din Capadocia, care au rezistat timpului si capriciilor istoriei.

In cele din urma, Patriarhul Bartolomeu si cei aflati in jurul acestuia au vizitat vechea manastire inaltarea Domnului, care se afla pe un deal cu vedere spre satul Karvala, pe locul in care in urma cu cativa ani oficiau o slujba religioasa arhiereasca memorabila Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si vrednicul de pomenire, Patriarhul Teoctist al Romaniei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.