Tony Blair: N-am stiut, la momentul 11 septembrie, ca islamismul este atat de inradacinat

Tony Blair: N-am stiut, la momentul 11 septembrie, ca islamismul este atat de inradacinat

Fostul premier britanic Tony Blair apreciaza ca islamismul este „mult mai inradacinat decat am putea crede” si a recunoscut ca nu a fost constient de amploarea fenomenului, in momentul atacurilor din 11 septembrie 2001.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Islamismul „se aseamana foarte mult cu comunismul revolutionar”, a mentionat dl. Blair intr-un interviu difuzat duminica, 5 septembrie 2010, pe canalul american de televiziune ABC.
„Radacinile sale sunt profunde, cu tentacule interminabile, iar interpretarea Islamului este mult mai inradacinata decat credem”, a afirmat Blair.

Miscarea „atinge chiar un segment al opiniei publice, care respinge extremismul, dar care, intr-un fel, aproba o parte din retorica ce-l insoteste”, a apreciat fostul sef al guvernului britanic, la emisiunea unde fusese invitat sa-si prezinte „Memoriile”, precizeaza AFP.

Tony Blair a declarat ca nu sesizase pe deplin amploarea fenomenului la momentul atentatelor din 11 septembrie, cand au fost ucise aproximativ 3.000 de persoane in SUA.

Daca cei care au comis atentatele „ar fi putut ucide 30.000 sau 300.000 de persoane, ei ar fi facut-o”, a asigurat Blair, care a fost sef al guvernului britanic intre 1997 – 2007. Marea Britanie a fost cel mai apropiat aliat al SUA in momentul invaziilor din Afganistan (2001) si Irak (2003).

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 34/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.