publicat în: Arhivă

VIDEO: Un predicator influent egiptean lanseaza o initiativa impotriva extremistilor

Amr Khaled Lacasuri Ortodoxe: din Aden (Yemen)
Un predicator influent egiptean lanseaza o initiativa impotriva extremistilor

Influentul predicator egiptean Amr Khaled a lansat astazi, miercuri, 24 noiembrie 2010, in Yemen, in asociere cu organizatii apropiate presedintiei acestei tari, o initiativa de combatere a terorismului si de incurajare a tinerilor catre toleranta si moderatie.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


in cadrul unei ceremonii organizate cu acest prilej in Aden, principalul oras din sudul Yemen, Amr Khaled, adesea comparat cu televanghelistii americani, a remarcat faptul ca "Yemenul a trecut recent prin niste momente dificile" si ca este deci "necesara lansarea unei astfel de initiative, care sa aiba in vedere gandirea extremista".

El a spus ca 5000 de tineri yemeniti s-au oferit deja sa contribuie voluntar la acest proiect, si ca a recrutat dintre ei cadre care au fost instruite si imputernicite sa "raspandeasca gandirea moderata in randul tinerilor", in provinciile yemenite.

Amr Khaled, in varsta de 43 de ani, ale carui predici sunt monitorizate de televiziunea prin satelit in intreaga lume araba, in special in randul tinerilor, si-a exprimat speranta ca tinerii ar putea sa extirpeze "radacinile extremiste".

Yemenul se confrunta cu amenintarea tot mai mare a Al-Qaedei in Peninsula Arabica (AQAP), ramura arabo-yemenita a lui Osama bin Laden.