UE poate avea nevoie de Turcia, pentru promovarea unui islam moderat (Egemen Bagis)

Egemen_BagisLacasuri Ortodoxe: din Paris, France
Extinderea catre Turcia i-ar permite Uniunii sa promoveze idei de combinare a Islamului cu democratia, intr-un moment in care multe tari europene se indoiesc de integrarea musulmanilor – a pledat miercuri, la Paris, un ministru turc.

“intrebarea care se pune este daca vrem sa ne lasam influentati de mesajul daunator al lui Bin Laden sau daca vrem sa ne lasam influentati de ideea de coexistenta intre Islam si democratie”, dupa modelul turc, a declarat in Paris, catorva jurnalisti, ministrul turc al Afacerilor Europene, Egemen Bagis, conform AFP, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


{mosmap address=’ Paris, Franta ‘|width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’O Catedrala Romaneasca in Capitala Americii: Parohia Ortodoxa Romana Sfantul Ap. Andrei, Washington DC. (Potomac) – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera de localizare a informatiei’|marker=’1’|}

Negociatorul-sef al Turciei la UE a fost intrebat despre factorul religios in cadrul ostil al unora dintre tarile europene, cum ar fi Franta, in ceea ce priveste aderarea Turciei.

De mai mult timp argumentul impotriva aderarii Turciei, a fost acela ca ea este “prea slaba, prea mare, prea musulmana”, a observat el. Acesta a mai atras atentia ca tara sa are avantajul unui mare potential economic.

“Nu am negat niciodata faptul ca am fi musulmani”, a declarat el, adaugand ca “Islamul este o realitate in Europa, care include unele tari cu o populatie de pana la 10% de “cultura musulmana”.

El a mai subliniat, de asemenea, ca politicile de integrare au esuat, notand si ca atentatele din Marea Britanie din ultimii ani au fost intreprinse de “indivizi educati in tara” conform raportului AFP.

Ministrul turc se va intalni joi, la Paris, cu mai multi oficiali francezi, inclusiv cu omologul sau Laurent Wauquiez, care ca si presedintele Nicolas Sarkozy, a declarat ca Turcia nu are vocatia de a deveni membru al Uniunii Europene.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.