GHID TURISM RELIGIOS, o noua specializare la Seminarul de la Agapia

O noua specializare – GHID TURISM RELIGIOS, la Seminarul de la Agapia
Liceul Teologic Ortodox ‘Cuvioasa Parascheva’ Agapia intampina in acest an absolventii de gimnaziu cu o noutate, institutia de invatamant liceal organizand concurs de admitere pentru 30 de locuri la specializarea ‘ghid turism religios’. ‘Prin noua calificare ne-am propus sa trezim interesul elevilor in alegerea acestei oferte, ce raspunde unei nevoi punctuale a invatamantului liceal, forma vocationala, profil teologic, in vederea profesionalizarii tinerilor absolventi care sa fie capabili sa sustina segmentul de turism religios romanesc deficitar din acest punct de vedere’, ne-a declarat monahia prof. Eustochia Volmer, directorul Liceului Teologic Ortodox ‘Cuvioasa Parascheva’.


Elevele vor studia intensiv doua limbi straine, respectiv limba engleza si limba franceza, Geografia turismului religios ortodox, Itinerariile turistice religioase ortodoxe in tara si strainatate, Tehnologia activitatii in turism, Marketing si practica in turism, Istoria culturii si spiritualitatii artei monahale, la acestea adaugandu-se si alte materii care le vor completa cultura generala.

La aceasta disciplina, elevilor le vor fi verificate dictia (oral) si cunostintele religioase (scris) si vor sustine un interviu in fata comisiei de examinare in care se vor prezenta si vor argumenta alegerea Liceului Teologic Ortodox ‘Cuvioasa Parascheva’ Agapia.

La finalizarea cursurilor Liceului Teologic Ortodox ‘Cuvioasa Parascheva’, elevele vor obtine atat diploma de bacalaureat, recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu care se vor putea inscrie la orice facultate, cat si un certificat de atestare a competentelor profesionale in specializarea ‘ghid turism religios’, dar mai ales ‘o cultura profesionala’, informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.