FOTO: Moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara au sosit in Ramnicu Valcea

Sfanta Varvara la Ramnicu Valcea FOTO: Moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara au sosit in Ramnicu Valcea

La invitatia Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, In perioada 23 – 30 mai 2011, are loc vizita frateasca a Inaltpreasfintitului Daniel, Mitropolit de Kaessariani, Vyron si Ymittos – Grecia In Arhiepiscopia Ramnicului. Inaltpreasfintia Sa a adus astazi 23 mai la Ramnicu Valcea, spre bucuria duhovniceasca a clerului si credinciosilor valceni, Moastele Sfintei Mare Mucenite Varvara, din Grecia.

Sfintele Moaste au fost primite In fata Catedralei Arhiepiscopale din Ramnicu Valcea, de catre Inaltpreasfintitul Antimos, Mitropolit de Alexandroupoleos, Traianoupoleos si Samotrakis, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Ramnicului, Insotiti de un sobor de preoti, diaconi, monahi si monahii. Alaturi de alesul sobor la acest eveniment au mai luat parte autoritati locale, personalitati ale vietii culturale, elevi seminaristi si numerosi credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea si din Imprejurimi.

Sfanta Varvara la Ramnicu Valcea 2

Moastele Sfintei Mari Mucenite Varvara au fost asezate la loc de cinste, spre Inchinare, In Catedrala Arhiepiscopala alaturi de moastele Sfintilor Mucenici Mercurie, Carp Episcopul,Teodor Stratilat si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica.

In Catedrala a fost savarsit un Te-Deum In cinstea Inaltpreasfintitul Parinte Daniel si a distinsilor prelati greci, oaspeti pentru cateva zile ai eparhiei valcene. Dupa Polihroniu Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim a adresat Inaltpreasfintitul Parinte Daniel un cuvant de bun venit, iar Inaltpreasfintitul Parinte Daniel a multumit pentru invitatia facuta de a vizita Eparhia Ramnicului.

Sfanta Varvara la Ramnicu Valcea

Sfintele Moaste vor ramane spre Inchinare la Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea pana sambata, 28 mai, cand vor fi duse si asezate spre Inchinare In biserica „Sfanta Mucenita Varvara” din Salina de la Ocnele Mari.

Pentru Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.