“Responsabilizarea candidatilor” prin… interviu – O idee noua a Facultatii de Teologie din Iasi

"Responsabilizarea candidatilor" prin… interviu – O idee noua a Facultatii de Teologie din Iasi

Candidatii din Arhiepiscopia Iasilor care doresc sa se inscrie la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” din Iasi pot primi arhiereasca binecuvantare de la inaltpreasfintitul Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei in perioada 14 – 30 iunie 2010, in intervalul orar 08 -12. Obtinerea binecuvantarii arhieresti se face personal, in baza unei cereri adresate inaltpreasfintiei sale si a recomandarii de la preotul paroh.


Mai multe informatii a oferit pentru Radio TRINITAS, citat de Basilica, parintele protosinghel Hrisostom Radasanu, Consilier la Sectorul de invatamant si Activitati cu tineretul al Arhiepiscopiei Iasilor: „Noutatea din acest an legata de inscrierea la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi consta in sustinerea unui interviu de catre fiecare dintre candidati.

Acest interviu se va desfasura la sala ‘Iustin Moisescu’ din cadrul Centrului Eparhial si va fi sustinut in fata unei comisii. Daca reusim ca in urma acestui interviu, candidatii care ajung la Facultatea de Teologie din Iasi sa devina mai responsabili, crede ca ne-am facut datoria fata de dansii, dar si fata de Biserica in ansamblu”.

Publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 20/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.