17 PIRAMIDE DESCOPERITE IN EGIPT DE UN SATELIT NASA

Sarah Parcak si descoperirea a 17 piramide prin satelitul NASA - arheologie 2011O adevarata comoara arheologica, de aproximativ 17 piramide si mii de morminte si case din Egiptul antic au fost descoperite de arheologul american Sarah Parcak, prin folosirea revolutionarelor imagini prin satelit, puse la dispozitie de NASA, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Sapaturile au confirmat deja prezenta unora dintre aceste relicve, inclusiv existenta a doua piramide, conform dezvaluirilor legate de aceste lucrari, facute ieri, 25 mai 2011, de BBC, care a finantat excavarile.

Arheologul american Sarah Parcak si echipa sa din Universitatea Alabamei, pioniera in arheologia asa-zis spatiala, este cunoscuta pentru sapaturile efectuate pe durata unui intreg an, prin utilizarea imaginilor din satelit pe sit-urile necropolei din Saqqara si Tanis, in nord-estul Egiptului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Satelitul NASA orbiteaza la o altitudine de 700 de km si a produs o multitudine de imagini de inalta definitie, si in infrarosu.

Puterea camerelor sale a permis distingerea unor obiecte cu mai putin de un metru diametru, pe teren. Imaginile in infrarosu produse astfel arata forma caselor, a mormintelor si templelor.

Aceasta descoperire, care schimba granitele arheologiei traditionale, a fost "o validare reala a tehnologiei", a declarat Sarah Parcak, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.