EGIPTUL ISI DESCHIDE FRONTIERA CU GAZA

Medici palestinieni protesteaza la Rafah pentru deschiderea punctului de trecereEgiptul isi deschide frontiera cu Gaza

Egiptul isi va deschide punctul de trecere in Gaza, la modul permanent, sambata, 28 mai 2011, pentru a usura blocada impusa de Israel enclavei palestiniene controlate de islamistii Hamas, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Din momentul in care presedintele Hosni Mubarak a renuntat la putere, sub presiunea strazii, in 11 februarie 2011, noile autoritati egiptene au slabit regimul strict din zona punctului de trecere Rafah, care era deschisa pana la acea data numai in cazuri exceptionale, cateva zile pe luna, din motive umanitare.

Salutata de catre autoritatile palestiniene, decizia a fost criticata de Israel, care continua sa vorbeasca despre "situatia foarte problematica". Enclava palestiniana se afla sub blocada israeliana de cinci ani, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.