Invitatie la Conferinta: “Marturisitor ortodox, astazi” – 22-24 iulie 2011, Hertfordshire

Hertfordshire_UK Invitatie la Conferinta: "Marturisitor ortodox, astazi" – 22-24 iulie 2011, Hertfordshire

Asociatia Ortodoxa Sfantul Ioan Botezatorul va organiza Conferinta de Vara „Marturisitor Ortodox Astazi” („Orthodox Witness Today”), in perioada 22 – 24 iulie 2011. Participa Mitropolitul Kallistos Ware din Diokleia, Patriarhia Ecumenica; parintele Ioan Sauca, Patriarhia Romana; Alexander Ogorodnikov, Patriarhia Moscovei. Locatia: Centrul de Conferinte din Hertfordshire – dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Miriam Craddock – Anglia.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


Programul conferintei vizeaza modul in care Biserica raspunde ln fata provocarilor lumii moderne, atat ca Trup, cat si in viata personala a enoriasilor. Vorbitorii vor prezenta fundalul teologic al subiectului, dar si marturia experientei proprii, intr-o atmosfera care sa invite la dialog si dragoste frateasca.

Mitropolitul Kallistos Ware de Diokleia este mitropolit titular al Patriarhiei Ecumenice in Marea Britanie. In 1966-2001 el a fost lector pentru Studii ale Ortodoxiei Rasaritene la Universitatea Oxford si autor a numeroase carti si articole despre credinta crestin-ortodoxa. Este cunoscut cu precadere ca autor al cartilor „Biserica Ortodoxa”, „Calea Ortodoxa” si pentru traducerea in limba engleza a patru din cele cinci volume ale Filocaliei.

Parintele Ioan Sauca este doctor in misiologie la Universitatea din Birmingham. A predat la Universitatea din Sibiu – Romania si din 2001 a fost Director al Consiliului Mondial al Bisericilor – Institutul Ecumenic din Bossey, Elvetia.

Alexander Ogorodnikov este fostul presedinte al Seminarului Ortodox Rus Argentov, supravietuitor al gulagului comunist, activist pentru pace, fondator al mai multor organizatii umanitare ruse. A fost inchis in timpul unei perioade de opresiune religioasa, in timpul Uniunii Sovietice – epoca stalinista. Alexander a fost fiul unui membru al Partidului Comunist, botezat in secret de bunica sa. A fost „remarcat” pentru convingerile sale religioase care sfidau pozitia sovietica privind eradicarea credintei religioase. Numele sau poate fi familiar celor care au ajutat in campania pentru eliberarea sa, din anii 1980, intre care Aidan Hart (iconograf). Guvernul britanic a contribuit la asigurarea eliberarii sale.

Pentru detalii si inscrieri, gasiti formularulk dand click aici .

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 46/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.