Comunitatea luterana incearca sa defineasca o noua cale – Intalnirea de la Geneva 2011

Consiliul International Luteran 2011 Comunitatea luterana incearca sa defineasca o noua cale – Intalnirea de la Geneva 2011

In cadrul unei intalniri ce are loc in perioada 9-14 iunie 2011 la Geneva, membrii Federatiei Mondiale Luterane vor incerca sa voteze adoptarea unui plan strategic pentru intervalul de timp 2012 – 2017, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.
Noul plan ar urma sa puna accent mai mare pe raspunderea in situatii de urgenta, in special in cele care au de-a face cu mediul inconjurator.

Noua orientare include, de asemenea, propuneri privind sporirea rolului tinerilor si crearea unei sustenabilitati financiare.

"Este nevoie de o explorare a modului de implicare in activitatea de protectie, legat de schimbarile climatice", a declarat secretarul general al Federatiei Mondiale Luterane, Rev. Martin Jung, care conduce procesul de reinnoire.

Conform propunerii, bisericile luterane spera sa poata sa raspunda mai bine, de asemenea, la suferinta umana, prin actiuni coordonate cu partenerii, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.