Monday 31 may 2010

Mars pentru Iisus: Sute de crestini au defilat la Strasbourg

Lacasuri Ortodoxe: din Strasbourg
“Mars pentru Iisus": Sute de crestini au defilat la Strasbourg

Sute de crestini, in cea mai mare parte protestanti evanghelici, au marsaluit in ziua de sambata, 29 mai 2010, intr-o atmosfera festiva, in Strasbourg, demonstrand astfel in mod public "credinta in Iisus", remarca France Presse.


Participantii la acest “Mars pentru Iisus"- organizat, de asemenea, in mai sau in iunie in Lille, Bordeaux, Nantes si Paris – au fost in numar de 400, conform politiei, si de 800 potrivit organizatorilor. Ei au marsaluit pe muzica, in spatele unor camioane pe care evoluau grupuri pop sau rock. Camionul aflat in frunte arbora un banner pe care scria "Mars pentru Iisus", cu litere multicolore.

"Iisus te iubeste", "Solutia este Iisus", "Dumnezeu este iubire", proclamau bannerele afisate de demonstrantii care au tinut sa “ isi marturiseasca bucuria fara nicio pretentie".

"Acesta nu este prozelitism, deoarece nu vrem sa fortam pe nimeni, vrem doar sa aratam credinta noastra", a declarat Daniel Rivaud, purtator de cuvant al evenimentului. "Este normal si foarte omeneste sa ne dorim sa impartasim credinta", a adaugat el.

Evenimentul a avut si o oprire in fata principalei sinagogi din Strasbourg, unde o declaratie impotriva antisemitismului a fost transmisa marelui rabin.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: Alex-Daniel Rotariu

publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 20/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.