Hirotonirea unui episcop in China, grava incalcare a libertatii religioase

Hirotonirea unui nou episcop in China, fara acceptul Vaticanului Hirotonirea unui episcop in China, grava incalcare a libertatii religioase, potrivit Vaticanului

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican

Hirotonirea unui episcop de catre Biserica Catolica oficiala din China, in ciuda obiectiilor Vaticanului, este considerata „o grava incalcare a libertatii religioase si de constiinta”, a declarat miercuri, 24 noiembrie 2010, acesta, intr-un comunicat citat de AFP.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Mirela Sova


Hirotonirea parintelui Guo Jincai la Chengde, oras in nordul Chinei, a fost anuntata sambata de Liu Bainian, vice-presedinte al Asociatiei patriotice a catolicilor din China, Biserica aflata sub controlul autoritatilor si ai carei episcopi sunt numiti de catre guvern (vezi Arhiva Lacasuri Ortodoxe).

Aceasta „constituie o rana dureroasa” si „o grava incalcare a disciplinei catolice”, a mentionat Vaticanul, subliniind faptul ca Papa Benedict al XVI-lea a primit vestea cu „profund regret”.

Vaticanul a deplans, de asemenea, presiunile exercitate asupra „mai multor episcopi”, de a participa la acest eveniment, ceea ce „reprezinta o grava incalcare a libertatii religioase si de constiinta”. Vaticanul a spus ca doreste sa analizeze situatia „in detaliu”, inclusiv „validitatea” si „pozitia canonica” a episcopilor implicati.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 45/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.