publicat în: Arhivă

Decorarea unui membru important al AGBU Egipt de catre catolicosul armean in Cairo

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo, Egipt
Presedintele Comitetului Districtual AGBU din Egipt si presedinte de onoare al AGBU Cairo, Berj Tirzian, a fost recent apreciat pentru angajamentul sau pe termen lung si contributia adusa comunitatii armene din intreaga lume.

Terzian decorat de Catolcosul armeanPe 24 aprilie 2011, dupa Liturghia de Pasti, oficiata la Biserica Sf. Grigorie Luminatorul Armeniei, din Cairo, Tirzian a primit Medalia de onoare a Sfintilor Sahag si Mesrob. Medalia Sfintilor Sahag si Mesrob este una dintre cele mai inalte distinctii ale Bisericii Armene si se acorda pentru realizari semnificative in activitati si servicii colective, academice, educationale, literare si dedicate cauzei armene si patriei, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, din date primite de la colaboratori din zona.

La doar doua saptamani mai tarziu, pe 8 mai 2010, in jur de 90 de persoane s-au adunat in Sala Belekdnian din Cairo pentru a-l onora inca o data pe Berj Tirzian, de data aceasta in cadrul unei ceremonii de premiere si al unui cocktail de receptie. Consiliul General al AGBU i-a oferit lui Tirzian titlul de “Membru de onoare AGBU”, care se administreaza persoanelor care au prestat servicii extraordinare in AGBU.

Evenimentul, a fost organizat de AGBU Cairo, cu participarea Prea Sfintitului Episcop Ashot Mnatsaganian, Primat al Bisericii Apostolice Armene in Egipt; Preasfintitul Episcop Monsenior Krikor Augustinos Coussan, Primat al Comunitatii Catolice Armene in Egipt; Excelenta Sa Armen Melkonian, Ambasadorul Republicii Armenia in Egipt, si a sotiei acestuia, alaturi de numerosi membri ai Consiliului Diecezan din Cairo, membri ai consiliului de administratie al institutiilor locale armene, ai unor cluburi si organizatii, precum si prieteni apropiati si rude ale celui premiat.

Infiintata in 1906, AGBU este cea mai mare organizatie non-profit armeana din lume. Cu sediul in New York, AGBU pastreaza si promoveaza identitatea si patrimoniul armean prin programe educationale, culturale si umanitare, fiind aproape, anual, de aproximativ 400.000 de armeni din intreaga lume, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.