Aeroporturile din Berlin, inchise la orele 11:00 / 25 mai 2011

in asteptare pe aeroportul dusseldorfLONews: din Berlin
Aeroporturile din Berlin, inchise la orele 11:00 / 25 mai 2011

Autoritatile germane ale Sigurantei Aeriene (DFS) au anuntat in urma cu cateva minute, miercuri, 25 mai 2011, inchiderea a doua aeroporturi din Berlin la orele 09:00 GMT (11:00 local), din cauza norului de cenusa ridicat in aer de vulcanul din Islanda, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Aeroporturile din Germania de Nord, si anume Hamburg si Bremen, sunt, de asemenea, paralizate de la primele ore ale zilei si interdictia de decolare si aterizare a fost confirmata de siguranta aeriana germana, conform unei scrisori AFP.

“Nu putem sti in acest moment cat timp vor continua intreruperile”, a spus DFS intr-un comunicat.

Aeroportul din Bremen, un alt oras din nord, a fost si el blocat incepand cu ora locala 5:00 (03:00 GMT).

Cele mai mari aeroporturi din Germania, cum ar fi Munchen sau Frankfurt, insa nu au fost afectate.

Norul de cenusa ridicat in aer de vulcanul islandez Grímsvötn a blocat deja mii de pasageri in Scotia, amenintand acum nordul Europei. Conform Comisiei Europene, nu se ia in calcul o inchidere pe scara larga a spatiului aerian.

Situatia s-a normalizat in Regatul Unit si Danemarca.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.