Peste 460 de acte antisemite in Franta in anul 2010

Richard Prasquier

Serviciul de Protectie al Comunitatii Evreiesti (SPCJ) a inregistrat in Franta, pe parcursul anului 2010, 466 acte antisemite, cifra „ingrijoratoare”, a declarat luni, 31 ianuarie 2011, presedintele CRIF (Conseil Représentatif des Institutions juives de France, Representative Council of French Jewish Institutions), Richard Prasquier, potrivit caruia antisemitismul este un „fenomen european”.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


in anul 2009, numarul acestor acte ajunsese la 832.

Bilantului anual al SPCJ, citat de dl. Prasquier, va fi prezentat guvernului, cu ocazia dineului Consiliului Reprezentativ al Institutiilor evreiesti din Franta, din 9 februarie 2011, precizeaza AFP.

„Daca anul 2009 a fost marcat in mod special, de o explozie a numarului de acte antisemite, inregistrate mai ales in timpul operatiunilor dintre Israel si Hamas (354 acte numai in luna ianuarie), numarul din acest an ramane ingrijorator”, remarca SPCJ.

in ciuda masurilor eficiente ale politiei si justitiei, de urmarire a autorilor acestor infrac?iuni, se men?ine o medie de 500 acte antisemite pe an, inca din anul 2000.

Antisemitismul „nu este un fenomen specific Frantei, chiar daca e mai puternic aici”, ci e un „fenomen european”, a afirmat presedintele CRIF. El a subliniat ca, raportat la numarul de locuitori, „cuantumul (actelor antisemite n.r.) este mai mare” in Anglia.

in Franta „se induce un antisemitism, in mintea tinerilor din anumite zone”, a declarat dl. Prasquier, facand aluzie la suburbiile unde predomina populatia musulmana.

Solutia „nu este simpla, va fi o actiune pe termen lung”, a spus acesta, amintind de activita?i ale „grupurilor de evrei si musulmani”, numai ca deocamdata, acestea sunt „limitate ca numar”.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.