Descoperirea unor vechi ramasite umane, in timpul sapaturilor de pe langa Agentia Rusa a Statisticilor

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova/AFP
Descoperirea unor vechi ramasite umane, in timpul sapaturilor de pe langa Agentia Rusa a Statisticilor

Lucrarile la sediul Agentiei Ruse de Statistici, in Moscova, au dus la dezgroparea unor oseminte umane vechi, care proveneau din cripta unei biserici ce s-a aflat aici pana la inceputul secolului 20, a raportat Interfax.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Un mormant a fost descoperit in timpul lucrarilor efectuate la instalatiile sanitare ale cladirii Rosstat", a indicat Kirill Zaitev, de la Agentia Rusa pentru Protectia Patrimoniului Cultural, “lucrarea fiind intrerupta, urmand ca arheologii sa munceasca acolo”, a mai adaugat el.

"Este un mormant obisnuit, o cripta care se gasea in incinta unei biserici cu hramul Sfantului Nicolae, din Miasnik", a spus oficialul.

Aceasta biserica, la fel cu alte cateva zeci de biserici din Moscova, a fost demolata de catre regimul sovietic, cu inversunarea binecunoscuta ateista. Sediul Rosstat, proiectat de arhitectul Le Corbusier, a fost construit acolo intre 1928 si 1933, potrivit agentiei de stiri Interfax.

Potrivit unei agentii de evidenta a lacasurilor ortodoxe din Rusia, inceperea lucrarilor la constructia acestei biserici dateaza din secolul al 16-lea.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 38/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.