Catolicii din Germania parasesc intr-un numar record Biserica

Christ und WeltLacasuri ortodoxe: Berlin, Germania
Pentru prima data in istoria Republicii Germane, numarul catolicilor care parasesc Biserica Catolica, in 2010, l-a depasit pe cel al protestantilor, in urma scandalurilor de pedofilie, potrivit unui sondaj publicat joi, 6 aprilie 2011, de catre Christ und Welt, informeaza Lacasuri Ortodoxe.


Conform cercetarilor efectuate de acest ziar, supliment religios al saptamanalului Die Zeit, aproximativ 180.000 de persoane au solicitat in mod oficial sa fie sterse din inregistrarile Bisericii Romano-Catolice in 2010, potrivit unui sondaj efectuat pe 27 de eparhii germane – din care 24 au oferit cifre definitive sau estimari, iar 3 (Freiburg, Hildesheim si Limburg) nu au putut raporta nicio data.

In urma estimarilor Bisericii Germane Protestante, putin peste 150.000 de credinciosi au facut acelasi lucru in 2010.

“Acest val de abandonare a Bisericii Catolice, in 2010, se datoreaza crizei de incredere, generata in urma(…) cazurilor de pedofilie”, recunoaste vicarul general de Koln, Dominik Schwaderlapp, intr-un interviu oferit saptamanalului.

In 2009, 128 800 credinciosi au parasit Biserica Catolica, cu 50.000 mai putini decat in 2010, reaminteste Christ und Welt.

Patria lui Luther, dar, de asemenea, a actualului Papa, Benedict al XVI-lea, Germania este intr-o masura de 1/3 protestanta, o treime catolica si o treime fara nicio religie sau de alte religii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.