Patriarhul Kirill a anuntat ca a creat un departament special de supraveghere a modului de implicare a parohiilor in penitenciare

Patriarhul Kirill a anuntat sambata, 7 martie 2010, ca a creat un departament special de supraveghere a modului de implicare a parohiilor in penitenciare se arata intr-o declaratie a Patriarhiei Moscovei, citata de Moscow Times.

Biserica Ortodoxa Rusa a introdus un departament special clericial pentru a ajuta la imbunatatirea situatiei grele din penitenciarele tarii, a spus Patriarhul Kirill.


"Se intampla adesea ca, in inchisoare, o persoana care si-a pierdut pozitia de egalitate sa se transforme intr-un recidivist, intr-o persoana care nu isi mai poate imagina ca va mai trai in societate", a declarat Kirill.

Aproximativ 900.000 de puscariasi se afla in inchisorile din tara, deja suprapopulate.

Noul departament va fi condus de episcopul Krosnogorski Irinarh, in varsta de 58 de ani, care a fost anterior episcop de Perm si Solikamsk.

Anuntul Patriarhului Kirill, care a avut loc in cadrul unei sedinte a Sfantului Sinod din Sankt-Petersburg, a coincis cu o decizie a Procuraturii Generale, de a incheia un proces referitor la violenta din inchisoarea Sankt-Petersburg.

?apte functionari ai inchisorii din St Petersburg au fost acuzati de abuz in serviciu, in septembrie 2009, pentru violente indreptate impotriva a doi prizonieri care au incercat sa scape – au declarat procurorii, in ziua de vineri 6 martie 2010, intr-un comunicat.

Cei doi prizonieri, care au fost mutati intr-un spital de psihiatrie din cadrul penitenciarului, dupa ce au incercat sa evadeze, au fost supusi unor abuzuri sexuale, filmate de unul dintre suspecti.

in cazul in care vor fi condamnati, oficialii vor avea de suportat 10 ani de inchisoare.

©Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 8/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.