Autoritatile scolare texane duc o cruciada impotriva manualelor “pro-Islam”

Lacasuri Ortodoxe: din Chicago
Autoritatile scolare texane duc o cruciada impotriva manualelor "pro-Islam"

Ramura executiva a Texas (sudul SUA), responsabila pe probleme de educatie, a adoptat vineri, 24 septembrie 2010, o rezolutie prin care lupta impotriva a ceea ce ea considera “partinitor pentru Islam, si anti-crestin" in manualele elevilor.

©Un articol tradus si redactat pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Rezolutia denunta "afisarea culturii musulmane si stigmatizarea civilizatiei crestine” prin manualele actuale.

Aceasta noua controversa privind Islamul in Statele Unite, vine la scurt timp dupa amenintarea unui pastor din Florida, ca va arde mai multe copii ale Coranului, in 11 septembrie 2010 – proiect la care s-a renuntat in cele din urma – si pe fondul unor dezbateri aprinse despre constructia unei moschei la cativa metri de Ground Zero – New York.

Rezolutia respinge toate editiile noi ale manualelor scolare, care consacra mai mult spatiu Islamului decat crestinismului, propunand o "definitie indulcita a jihadului" sau descriindu-i pe cruciatii crestini ca fiind "invadatori", cuceririle musulmane fiind insa prezentate precum "construirea unui imperiu".

Aceasta rezolutie este un semnal trimis editorilor, Texasul constituind o parte importanta a pietei manualelor in SUA, dar nu se refera la programele insesi, care nu ar trebui sa fie revizuite pentru mai multi ani.

Membrii Consiliului s-au opus rezolutiei, exprimandu-si nemultumirea lor in ziarul Dallas Morning News. Rick Agosto a judecat-o ca "plina de prejudecati", iar Lawrence Allen, un musulman practicant, a descris-o ca "ofensiva" si "nedreapta".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.