Consumul de cafea reduce riscul cancerului de prostata

cafeaua si cancerul de prostataUn studiu stiintific publicat marti, 17 mai 2011, arata ca barbatii americani care beau cafea in doze mari sunt mai putin susceptibili de a avea cancer de prostata.

Barbatii care beau sase cesti de cafea pe zi, sau mai mult, au cu 60% mai mic riscul de dezvoltare a unui cancer de prostata letal si cu 20% riscul de contractare a unui cancer de prostata, neletal, conform acestui studiu efectuat la Scoala Harvard de Sanatate Publica.

Cei care nu beau macar una-trei cani pe zi au cu o treime mai multe sanse sa contracteze un cancer de prostata, in special letal.

“Putine studii au examinat in detaliu asocierea dintre consumul de cafea si riscul de cancer de prostata fatal”, a declarat autoarea studiului, Lorelei Mucci, profesor asociat la Harvard.

“Studiul nostru este cel mai complex si a urmarit exact factorul consum de cafea in riscul cancerului de prostata”, a mai subliniat aceasta. Studiul a implicat 47.911 barbati americani, intre 1986 si 2008. Dintre acestia, au raportat 5035 cazuri de cancer, dintre care 642 au fost fatale.

Efectele asupra riscului de cancer de prostata sunt aceleasi la cafeaua cofeinizata sau decofeinizata, sugerand ca beneficiile consumului de cafea sunt legate de anti-oxidanti si anti-inflamatori.

Cancerul de prostata este cancerul cel mai frecvent in randul barbatilor din Statele Unite, unul din sase barbati putand avea o astfel de boala in timpul vietii sale.

related articles?Consumarea celei mai scumpe cafele din lume nu este un pacat

?Biserica Ortodoxa ii indeamna pe oamenii de stiinta sa se foloseasca de descoperirile Sfintilor Parinti in psihiatrie

?Duhovnicul cosmonautilor rusi nu a intalnit pana in prezent decat 2 atei in randul acestora

?Familia lui Gagarin obisnuia sa se roage si sa se spovedeasca

?Premiul Templeton 2011 atribuit unui om de stiinta, pentru lucrarea sa legata de dimensiunea spirituala a vietii: Martin Rees. Reactii

?Cruciada Bisericii Luterane Norvegiene impotriva… extractiei petroliere din sisturi si isipuri bituminoase (hidrocarburi petroliere)

?(VIDEO) Papa condamna conditiile precare de lucru si nesiguranta locului de munca

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.