Primarul Sorin Apostu ofera gratuit din partea comunitatii terenul de 5000 mp, iar Arhiepiscopia pune piatra de temelie a noului Complex al Fac. de Teologie Ortodoxa Cluj-Napoca

cluj _sido.bloguez_comPunerea pietrei de temelie la noul sediu al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca

Luni, 23 mai 2011, ora 12.00, pe strada Coastei din Municipiul Cluj-Napoca va avea loc ceremonia punerii pietrei de temelie pentru noua Facultate de Teologie Ortodoxa.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va sfinti piatra de temelie care va marca locul altarului viitorului paraclis al Facultatii de Teologie, inaugurand lucrarile la cel mai nou proiect al Arhiepiscopiei Clujului.


La acest eveniment, vor participa primarul municipiului Clujului, Sorin Apostu, prefectul Judetului Cluj, Presedintele Consiliului Judetean, reprezentanti ai autoritatilor locale, civile si militare, personalitati din lumea academica clujeana, profesori de teologie, preoti si studenti.
Parintele Mitropolit Andrei arata ca „pentru viitorul spiritual al neamului, o scoala teologica are o mare importanta. Iar pentru eficienta procesului educational este nevoie de un spatiu adecvat.

In acest sens, dupa ce prin bunavointa Domnului Primar Sorin Apostu si a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca am primit in folosinta gratuita 5000 m2 de teren pe strada Coastei, Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului v-a demara in zilele urmatoare lucrarile de edificare a unui complex scolar si social. Complexul va cuprinde: o cladire pentru Facultatea de Teologie, capela, camine studentesti, biblioteca si alte servicii necesare”.
Complexul de cladiri va fi ridicat pe un teren cu o suprafata de 5.000 mp. situat pe strada Coastei din Cluj-Napoca, teren concesionat de Primarie si Consiliul Local, in sedinta din 10 mai 2011.

Pentru Lacasuri Ortodoxe, Pr. Bogdan Ivanov

related articles?Calomnii si denigrari la adresa Mitropolitului Bartolomeu – Biroul ..

?CONCURS PENTRU BURSELE FUNDATIEI „MITROPOLITUL BARTOLOMEU”

?Testamentul integral al IPS Bartolomeu Valeriu Anania

?Rezultatele sedintei Sinodului Mitropoliei Clujului – 4 februarie 2011

?Strictete mai putin obisnuita pentru cazul unei inmormantari, in

?In doar doua saptamani, Arhiepiscopia Clujului a adunat 672.385

?O noua campanie in continuarea lucrarilor la Centrul de Ingrijiri

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.