Presedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, la discutii cu Muammar Gaddafi, despre modul in care acesta poate parasi puterea. Implicarea guvernului turc

Jacob Zuma Africa de SudPresedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, “se va opri in data de 30 mai la Tripoli, pentru discutii cu liderul libian Muammar Gaddafi, in calitate de membru al Grupului la nivel inalt al Uniunii Africane, pentru a rezolva conflictul libian”, potrivit unei declaratii a serviciilor de presa personale, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Scopul (vizitei) este discutarea unei strategii de retragere a lui Muammar Gaddafi”, dupa cum a declarat o sursa anonima din cadrul Presedintiei, pentru AFP.

“Lucram cu guvernul turc pe aceasta tema”, a declarat o a doua sursa anonima din cadrul Presedintiei.

Africa de Sud, membru nepermanent al Consiliului de Securitate, a votat in favoarea rezolutiei ONU, dupa care a regretat modul in care aceasta a fost pusa in aplicare, opunandu-se “doctrinei de schimbare a regimului”.

Jacob Zuma a mai calatorit deja in Tripoli, pe 10 aprilie, cu o delegatie la nivel inalt a Uniunii Africane, pentru a negocia un armistitiu intre colonelul Gaddafi si rebelii libieni. Acestia din urma au refuzat armistitiul, cerand mai presus de toate plecarea lui Muammar Gaddafi, mai informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.