Rusia protesteaza din nou in fata atacurilor aeriene asupra Libiei

LONews: din Moscova

Rusia protesteaza din nou in fata atacurilor aeriene asupra Libiei

Moscova a denuntat astazi, miercuri 25 mai 2011, in urma cu cateva ore, intensificarea loviturilor aeriene in capitala libiana Tripoli, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Rapoarte tulburatoare sosesc din nou din Libia, legate de atacurile aeriene puternice, efectuate de fortele de coalitie in Tripoli”, a declarat Ministerul rus de Externe, intr-un comunicat.

“Este o indepartare grosiera de rezolutiile 1970 si 1973 ale Consiliului de Securitate al ONU”, spune el.

Conform mai multor relatari ale agentiilor de presa straine, coalitia condusa de NATO, care spera sa grabeasca caderea lui Muammar Gaddafi, si-a intensificat bombardamentele marti, 24 mai 2011, in Tripoli.

Ministerul rus de Externe remarca in special, ca “nu doar cladirile cu specific militar” au fost afectate de aceste atacuri, relateaza France Presse.

“Loviturile aeriene nu reusesc sa opreasca confruntarea dintre partidele lbiene, iar suferinta creste in randul civililor libieni”, a declarat ministerul.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate, s-a abtinut in data de 17 martie 2011 la a folosi dreptul de veto asupra rezolutiei 1973, care autoriza interventia coalitiei internationale impotriva regimului colonelului Kadhafi in Libia, “pentru protejarea civililor”.

De atunci, Moscova critica dur coalitia, pentru bombardarea Libiei, sustinand ca totul se desfasoara dincolo de mandatul stabilit de ONU.

Noile critici survin acum in perioada de debutul a summit-ului G8 din Franta, unde conflictele care zguduie lumea araba ar trebui sa fie punctul central al discutiilor, conform aprecierilor presei straine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.