Ortodoxie in alte tari: China sfinteste plantatiile de ceai, iar Thailanda isi lasa pantofii la usa bisericii…

binecuvantarea plantatiei de ceai in china Parohiile ortodoxe din Asia folosesc pe scara larga limbile locale si elementle culturii locale. "De exemplu, in China, Thailanda si Indonezia mesterii locali sculpteaza catapeteasma si sfesnicele, decorandu-le cu elemente locale.
Exista aici, deja, si o traditie de binecuvantare a noii recolte de ceai", povesteste protopopul Dionisii Pojniaev, intr-un interviu publicat de ziarul NG Religii.


Preotul a mai subliniat ca "exista particularitati locale peste tot si ca acestea dau culoare parohiilor locale", asa dupa cum in Thailanda se obisnuieste ca credinciosii sa-si lase pantofii la intrarea in biserica.

Cu toate acestea, conform protopopului, "cea mai importanta lucrare" este traducerea cartilor liturgice si religioase in limbile locale, care este "necesara, ca mecanism vital al traditiei ortodoxe, in contextul culturilor asiatice".

Preotul a mai spus ca exista particularitati si in traducerea Evangheliilor in limba chineza. De exemplu, "La inceput a fost Dao", este una dintre variante pentru traducerea primelor cuvinte ale Evangheliei dupa Ioan.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.