Musulmanii cer sa fie pusa semiluna pe unul dintre capetele vulturului bicefal desenat de pe stema Rusiei

stema rusieiMoscova, Rusia
Rusii musulmani vor ca semiluna, care simbolizeaza Islamul, sa fie adaugata la crucea crestina purtata de vulturul bicefal pe stema tarii, a declarat un inalt cleric musulman intr-un interviu publicat astazi, vineri, 15 aprilie 2011, intr-un ziar moscovit, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

"Solicitam ca, pe unul dintre capete sa fie o semiluna, iar pe celalalt cap, crucea ortodoxa", a declarat seful Directiei Spirituale a Musulmanilor Rusi, muftiul Talgat Tadjouddine.


"Toate coroanele vulturului sunt decorate cu crucea ortodoxa, dar Rusia numara 20 de milioane de musulmani. Aceasta reprezinta 18% din populatia sa", a spus el.

Muftiul a mai spus ca a trimis aceasta propunere premierului rus Vladimir Putin, si o schita presedintelui Dmitri Medvedev, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Seful Consiliului muftiilor din Rusia, Ravil Gainutdin, a denuntat in februarie 2011 “ostracizarea tarilor musulmane, de catre majoritatea ortodoxa”.

"Conform Constitutiei, ortodocsii si musulmanii au drepturi egale. Dar, din pacate, multi cred ca a fi majoritar ortodoxa, inseamna neaparat ca Rusia este o tara ortodoxa", a declarat muftiul.

Majoritatea musulmanilor din Rusia traiesc in zone care sunt istoric-musulmane, in Caucazul de Nord, Tatarstan si Baskortostan (Volga).

Conform AFP, sute de mii de imigranti din Rusia, din fostele republici sovietice ale Asiei Centrale, sunt, de asemenea, in majoritate musulmani.

Conform recensamantului din anul 2002, Rusia numara aproximativ 14,5 milioane de musulmani.

Rusia a preluat in 1993, la doi ani dupa caderea regimului sovietic, stema tarista, reprezentand un vultur cu doua capete, purtand 3 coroane – 2 pe cap si una in mijloc. Toate cele trei coroane sunt decorate cu cruci.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.