In urma cu cateva ore, un atentat sinucigas a provocat ranirea a 17 persoane, in moscheea unui comisariat din Jakarta

atentat sinucigas jakarta (adunare islamista)Lacasuri Ortodoxe: din Cirebon, Indonezia

Cel putin 17 persoane au fost ranite in urma cu cateva ore, astazi, vineri 15 aprilie 2011, dupa ce un barbat din Indonezia a detonat un dispozitiv exploziv cu care a patruns intr-o moschee a unei cazarme de politie, au afirmat surse politienesti.

Barbatul kamikaze a fost ucis de explozia ce a avut loc in principala cazarma a orasului Cirebon, situat pe insula Java.


"Explozia a avut loc la ora 12:15 (05:15 GMT), in timpul rugaciunilor de vinerea dimineata", a declarat purtatorul de cuvant al politiei nationale, Anton Bachrul Alam. "Banuim ca este vorba despre un atentat sinucigas", a mai adaugat el.

Un martor a declarat ca barbatul se afla in timpul “rugaciunii”, "atunci cand a detonat incarcatura". Acesta a fost ucis, iar "alte cel putin 17 persoane, majoritatea politisti, au fost si ele ranite", a declarat purtatorul de cuvant.

Identitatea si motivele barbatului kamikaze nu se cunosteau inca pana la ora pranzului.

Retelele islamiste clandestine au proferat amenintari la adresa autoritatilor indoneziene, inclusiv a serviciilor de politie, in urma unor serii de raiduri efectuate de catre fortele anti-teroriste in ultimele luni. Mai multi suspecti au fost ucisi si alte cateva zeci au fost arestati.

Politia a lansat o ofensiva majora in intreaga tara, dupa descoperirea in februarie 2010 a unui centru secret de pregatire, in provincia Aceh din nordul Sumatrei.

Alte amenintari au mai fost facute din cauza unui proces aflat inca in desfasurare in Jakarta , privind un influent cleric musulman, Abu Bakar Bashir, in varsta de 71 de ani, care a fost arestat in urma unui atentat ce a dus la uciderea a 202 persoane, printre care multi straini, in Bali, in octombrie 2002. El a fost pus in libertate, insa, in 2006.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.