Curtea Penala Internationala a solicitat un mandat de arestare impotriva liderului Muammar Gaddafi

Lacasuri Ortodoxe: din Haga
Curtea Penala Internationala a solicitat un mandat de arestare impotriva liderului Muammar Gaddafi

La trei luni de la izbucnirea revoltei din Libia, procurorul Tribunalului Penal International le-a cerut astazi, luni 16 mai 2011, judecatorilor sa emita mandat de arestare pentru crimele comise la adresa umanitatii, impotriva liderului libian Kadhafi Moummar, a fiului sau Seif al-Islam si a sefului serviciului de inteligenta libian Abdallah-Sanusi.

“Dovezile arata ca Muammar Gaddafi a ordonat personal atacurile impotriva civililor neinarmati libieni”, a spus Luis Moreno-Ocampo, in timpul unei conferinte de presa la Haga.

“Fortele acestuia i-au atacat pe civilii libieni aflati la domiciliu si in locuri publice, fiind trase gloante in manifestanti, folosindu-se arme grele impotriva participantilor la inmormantari si lunetisti plasati in puncte de tragere asupra celor care paraseau moscheile in urma Rugaciunilor”, a spus el.

Procurorul a cerut, de asemenea, judecatorilor, emiterea unui mandat de arestare impotriva fiului colonelului Gaddafi, Seif al-Islam “prim-ministru de facto”, acuzat de organizarea recrutarii de mercenari.

A treia persoana pe care procurorul a numit-o “bratul drept”, si fratele lui Muammar Qaddafi, Abdullah Al-Sanusi, este si el suspectat de a fi “ordonat personal unele atacuri”.

related articles?Fatwa pentru asasinarea lui Gaddafi

?Muammar Gaddafi este “nemilos”

?Imamul libanez disparut in Libia, in 1978, a fost de fapt asasinat

?In Libia femeile consuma banii din invatamant “degeaba”

?Libia inregistreaza o “revolta a generatiilor”

?Papa solicita garantarea accesului populatiei din Libia la

?Un influent predicator musulman din Libia sustine interventia

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.